Ampolla de vi: Experiència Jeroboam (3L)

El dijous passat vaig organitzar un sopar amb els meus companys de l’equip de basquet, com a capità la meva responsabilitat era que sortís el millor possible i per això vaig buscar alguna cosa que els pogués sorprendre. A l’entrar a la pàgina web de Vila Viniteca vaig buscar ampolles més grans que una Màgnum (1,5l) i vaig trobar 2 ampolles Geroboam a un preu bastant bo. Una era el famós Perro Verde i l’altre era un vi anomenat Fenomenal, Encara que aquest últim em sortia una mica millor de preu em vaig acabar decantant per l’aposta segura, el Perro Verde.

Quan vaig veure l’ampolla per primer cop em vaig enamorar, en aquell moment ja donava per fet que el sopar aniria bé, la botella era gegant.

A l’esquerra la Jeroboam. A la dreta 75 cl

A l’hora de començar el sopar els hi vaig dir als meus companys que tenia una ampolla preparada per ells, primer els hi vaig treure la del mida estàndard i els hi vaig fer tota l’explicació del vi. Però just abans d’obrir la botella els hi vaig dir: un moment. Em vaig dirigir cap a la nevera on havia guardat un dia abans amb certes dificultats la Jeroboam. La vaig treure i em vaig encaminar cap a la taula. Quan van veure l’ampolla es van posar tots eufòrics, unes cares de sorpresa i incredulitat molt expressives. Des de el primer moment pensava que ens sobraria vi, però estava completament equivocat, no sol ens vam acabar la Jeroboam sinó que també la estàndard. Tot i això em va sorprendre la diferencia tant de gust com en nas dels dos vins, el mateix contingut, guardat en diferents mides i evolucionat de formes diferents.

 

 

.

 

 

 

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *